2013. október 12., szombat

Karácsonyi szappanok I. - Narancsos-fahéjas

Időben el kell kezdeni az előkészületeket karácsonyra, hisz a szappanok érési ideje minimum négy hét, és elég sok ötletem van, amit meg akarok valósítani. Így el is készült az első darab, ami egy elég klasszikus karácsonyi illatvilágot képvisel: narancsos-fahéjas. A szappan alapját a korábban már elkészített mentás képezte, csak a színezésén, illatosításán módosítottam, ünnepi díszbe öltöztettem. Muszáj volt színezni valahogy, nem lett volna túl karácsonyi egy natúr színű szappan, így vörös agyaggal színeztem, hogy kapjon egy pirosas-barnás, fahéjhoz hasonló színt, illetve ment bele egy kis őrölt fahéj is, az illata és a színe kedvéért. De a fahéj nem csak illatos, hanem az egészségre is jó hatással van, segít megőrizni a bőr fiatalságát, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő, így kezelhetők vele a pattanások, ezen kívül pedig vérpezsdítő tulajdonsággal is bír, melynek hatására a narancsbőr kialakulásáért felelős sejtek gyorsabban tudnak távozni a szervezetből. A vörös agyag pedig megerősíti és rugalmassá teszi a bőrt, élénkíti a vérkeringést.
Illatát pedig az édesnarancs és a fahéj illóolajok adják. A narancs illóolaj is nagyon jótékony hatással bír a bőr egészségére, visszaadja az egyensúlyát, támogatja a méreganyagok eltávolítását, segíti a narancsbőr gyógyulását.
Tehát egy sokoldalú szappant sikerült létrehozni, ami nem csak az orrot simogatja meg kellemes karácsonyi illatával, hanem a testnek is nagyon jót tesz.

 

Összetevők: olívaolaj, kókuszolaj, pálmaolaj, kakaóvaj, NaOH, desztillált víz, vörös agyag, fahéj, édesnarancs illó, fahéj illó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése