2014. március 30., vasárnap

Húsvéti szappanok

Egy kis téli pihenő után ismét nekiálltam a szappangyártásnak. Alapvetően két vonalon indultam el, az ünnepi, konkrét alkalomhoz köthető, limitált szériás darabok illetve az általános tavaszi kínálat, mely a megújulás, méregtelenítés jegyében készült.

Két ünnep is a nyakunkon van, legalábbis ha azt nézzük, hogy  a szappanok érési ideje 4-6 hét. Tehát el kellett készítenem a húsvéti és az anyáknapi kollekciót. Annyit egyszerűsítettem rajta, hogy az összetétel ugyanaz, csak a minták különbözőek.Csokitojás szappan


Dupla csokis, hisz nem csak kakaóvaj van benne, hanem kakaópor is. A kakaó azonban nem csak finom illatú és szép színű, hanem méregtelenítő hatású, antioxidáns tartalmának köszönhetően nagyon jót tesz a bőrnek.  
Összetevők: napraforgó-, olíva-, kókuszolaj, kakaó-, sheavaj, NaOH, víz, kakaópor


Hímestojás szappan - Pirostojás szappan - Anyáknapi rózsa szappan


Hagyományos olívaszappan, agyagokkal színezve, és virágillattal. Hatékonyan kezeli az ekcémát, elősegíti a bőr regenerálódását, jó hidratáló hatású. Érzékeny bőrre és gyerekeknek is ajánlott. Az agyagok pedig még erősítik a jó tulajdonságát, tisztítják a bőrt, élénkítik a vérkeringést.


Összetevők: olívaolaj, NaOH, víz, rózsaszín vagy vörös agyag, geránium illóolaj

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése