2014. július 7., hétfő

FESS! Workshopon jártunk

Bardócz Évi és a Fehér Levendula Műhely Zsuzsija és Sanyija immár negyedszer fogtak össze, hogy egy remek kis workshopot tartsanak a sok-sok érdeklődő, kreatív blogolvasónak. A helyszín a szentendrei Skanzen volt, aminek különösen örültem, egyrészt, mert elérhető közelségbe került a rendezvény, másrészt mert ez a helyszín a szivem csücske, nagyon szeretek ott, és ehhez az eseményhez különösen passzolt ez az ódon, természetes világ. Az már csak hab volt a tortán, hogy a Skanzenen belül is "hazamentünk", a Kisalföldre, a bodaki pajtába. Sikerült rábeszélnem Judit barátnőmet is, így a szép nyári reggelen együtt kerekedtünk fel nagy lelkesen, és vágtunk neki a napnak.

Kisebb izgalmak után szerencsésen megérkeztünk a Skanzenbe, melyet a legutóbbi látogatásom óta elég szépen fejlesztgették. Új, vasútállomást mintázó fogadóépület készült, ami abszolút érthető, hisz innen indul a skanzenvasút. Az előcsarnokban össze is gyűlt egy nagyon lelkes és vidám társaság. 



A régi kis vonattal döcögtünk el napunk színterére, a pajtába, igazán hangulatos indítása volt a napnak. 



Éviék nagyon igényesen és szépen rendezték be nekünk a teret, nem csalódtunk bennük. Az asztalon mindenkit várta a kis kezdőszettje, a büféasztal pedig tele volt mindenféle finomságokkal. Jól voltunk tartva, nem panaszkodhattunk. :)
 
Terülj, terülj asztalkám

 
 
Kezdődhet a munka

A napunkat profi fotós dokumentálta, köszönet a remek képekért Márton Andinak, a bejegyzésbe is az ő fotóit használtam.


Egy kis beszélgetés és evés után aztán nekiláttunk a munkának. Nagyon jó volt a légkör, ennyi hasonló érdeklődésű, kreatív lány között különösen inspiratív volt a nap. Jó volt olyanokkal beszélgetni a kézműves témákról, akik szintén űzik ezt a fajta hobbit, méghozzá nem is akármilyen szinten. Ritkán adatik meg ilyen társaság.

A helyszín

Helyi erő

A mai napon egy fa óralapot festettünk le, antikoltuk és transzfertechnikával dekoráltuk. Segítőink mindent alaposan elmagyaráztak, megmutattak, így igazán könnyen ment a munka, mindenféle alapanyag a rendelkezésünkre állt, Évi és Zsuzsi hasznos tanácsokkal láttak el minket, Sanyi lelkesen keverte nekünk a festékeket. Ez a technika nekem teljesen új volt, sose hallottam még róla, viszont amilyen egyszerű és nagyszerű, biztos fogom még használni a későbbiekben.

Évi és csapata

 A kopottas, antik hatású órát én már úgy igyekeztem megkomponálni, hogy a hamarosan újjászülető konyhánkba passzoljon, így halványszürke színt kapott, mely alól itt-ott kibukkan az alapozó sötét színe. A minta pedig egy párizsi kép lett. (Persze nem bírtam ki, mihelyt hazaértem, rögtön fel is szereltem, és már most is jól mutat.)

Mintaválogatás

Koncentrált koptatás




A nap nagyon jó hangulatban telt, a festegetés közben vidám beszélgetések folytak, közben egy népes gyereksereg is összegyűlt, akik szintén lelkesen és nagy koncentrációval festegették a Zsuzsiéktól kapott madárkákat. A pajtában Fehér Levendulás szépségeket is megcsodálhattunk.




Délutánra aztán összeállt egy górényi falióra, ami előtt vidám csoportképek készültek a bandáról.

 


A szebbnél szebb órákkal, és jó élményekkel gazdagodva aztán oszlani kezdett a társaság. Mi még sétáltunk és vonatoztunk egyet a Skanzenban Judittal, majd újabb nehézségek árán hazaautóztunk.


Nagyon szép nap volt, örülök, hogy a részese lehettem, köszönöm minden szervezőnek a sok munkát, a kedvességet, a megszerzett új tudást, a résztvevőknek pedig a jó hangulatot és a remek társaságot. Remélem lesz még részem hasonlóban.

Az órát pedig muszáj volt már most felakasztanom a helyére.




Szervezés: Bardócz Évi, Fehér Levendula Műhely (Zsuzsi, Sanyi)
Helyszín: Szentendrei Skanzen
Fotó: Márton Andrea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése