2013. február 28., csütörtök

Kecsketejes szappan problémás bőrre

 A múltkori általános levendula- és a samponszappan után most végre készítettem egy célzottan problémás (zsíros és pattanásos) bőrre való szappant is.
Víz helyett kecsketejet használtam, mivel remek gyulladáscsökkentő, így alkalmas bőrbetegségek kezelésére, és magas az ásványi anyag tartalma. A különböző tápláló olajakon kívül került bele zöld agyag (montmorillonit), ami szintén tisztítja, méregteleníti és puhítja a bőrt; valamint teafaolaj, ami egy rendkívül jó hatású és sok oldalú illóolaj. Gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, akár sebek kezelésére is alkalmas, összehúzó hatású, illatától pedig igazán fiússá váltak a szappanok. Némelyikbe mákot is szórtam (testvérem kérésére), hogy egy kis bőrradírozó és vérkeringést serkentő hatása is legyen.
A formákból nagyon szépen kijöttek, az agyagtól és az olajoktól érdekes zöldes-barnás színűek, nekem nagyon tetszenek, kíváncsi leszek, a gyakorlatban hogyan vizsgáznak majd.






Összetevők: olívaolaj, kókuszvaj, sheavaj, kakaóvaj, kecsketej, NaOH, zöldagyag, teafaolaj, mák

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jók lettek, kinézetre is és feltételezem, hogy funkcionálisan is azok lesznek. Már alig várom, hogy használhassam :)

    VálaszTörlés