2013. február 2., szombat

Samponszappan

Míg az előző szappanom beérését várom - már csak egy hét! - addig sem tétlenkedem, és elkészítettem egy újabb adagot. Több receptet is találtam, hajmosásra is alkalmas szappanokról, amik mindenféle jó hatást ígértek. Illetve ezzel akkor a bolti sampont is ki lehetne váltani, nem csak a tusfürdőt.
Végül a Házikence Tanoda fórumában talált receptre esett a választásom. Annyival módosítottam, hogy bergamott és édesnarancs illóolajat is csöpögtettem hozzá, ugyanis elég intenzív volt benne a disznózsír szaga. Teljesen ezek sem vették még el, meglátjuk, mire beérik, változik-e.
Kíváncsi leszek a hatására, hogy tényleg beváltja-e a hozzáfűzött reményeket, és jót fog-e tenni zsíros hajra. Kicsit a körülményes öblítéstől tartok, de majd kitapasztaljuk.

Update: Az érés során elmúlt a disznózsírszag, viszont az illóolaj se nagyon érződnek, legközelebb növelni kell a mennyiséget.
A formából kicsit ragacsosan jött ki, így nem lett túl szép a felülete.


Összetevők: disznózsír, kókuszvaj, olívaolaj, ricinusolaj, szőlőmagolaj, desztillált víz, NaOH, bergamott illóolaj, édesnarancs illóolaj

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése